Det är inte svårt att hitta spel till sin iPhone. Bara ta en titt på AppStore och du kan köpa dig fattig i speltitlar. Tricket är att hitta spel som vill spela igen och igen. Här är mina fem favoriter.

Flight Control

Flygledare på mobilen. Fantastiskt spel som blir beroende av. I början går att sakta – du ska bara landa ett flyg eller en helikopter åt gången. Gula flygplan på den gula landningsbanan och helikoptrar på en helipad. Men efterhands som du får rutiner börjar flygen att välla fram – och det blir brott på den lilla iPhonen.

Personligt försöker jag hela tiden att slå mitt eget rekord. Jag har utvecklat olika strategier för hur jag ska landa flygen – vilken följd osv. Det är verkligen beroende – och kan helt klart bli stressigt.

Priset är bara 6kr.

iHunt 3D

Gå på jakt i många olika länder. Skjut små djur eller björnar. Fantastiskt roligt – och väldigt simpelt. Grafiken är faktiskt överraskande god – och underhållningsvärdet är högt. Det är alltid roligt att ta ett snabbt spel iHunt 3D.

Priset är bara 6kr.

Fifa 11

Det klassiska fotbollsspelet till din iPhone. Spelets funktioner ät naturligtvis nedslipade i förhållande till det Fifa du spelar på t.ex. din Wii, men Fifa 11 på iPhone är verkligen vällyckat när man tänker på hur få funktioner man kan använda.

Priset är lite dyrare men ändå bara 30kr.

NHL 2K11

Ännu ett spel från EU Games – och det är lika vällyckat som Fifa 10. Kanske faktiskt bättre. Jag tycker i alla fall att iPhonen ägnar sig gott åt att spela ishockey på. Det finns massor av action och roligt gameplay i NHL på iPhone.

Priset är bara 6kr.

Aces Traffick Pack

Ett något roligare spel som även sätter hjärncellerna på språng är spelet Aces Traffick Pack. Det går i all sin enkelhet ut på att man ska flytta runt på bilarna på parkeringsplatsen för att få en bil ut. Låter lätt och enkelt – men tro mig, det kan bli en lång och till tider frustrerande affär. Det är definitivt ett bra spel som man aldrig blir trött på.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *